Dimarts, 21 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Incavi i l’Irta participen a Minorvin per reduir els efectes del canvi climàtic al vi

Minorvin vol valoritzar les varietats minoritàries de cara a fer uns vins de qualitat.

El canvi climàtic està comportant un increment de temperatures i una reducció de pluja. Aquests efectes poden donar lloc a vins de major graduació alcohòlica i menys acidesa. A més, la viticultura que s’ha anat fent els darrers anys ha provocat un empobriment del nombre de varietats de vinya conreades i per tant, una erosió genètica del cultiu. Per aquest motiu, 16 centres de recerca de l’Estat espanyol s’han unit per desenvolupar MINORVIN, un projecte que vol posar en valor la biodiversitat existent en varietats minoritàries de vinya recuperades a Espanya avaluant el seu potencial sobre la mitigació dels efectes del canvi climàtic en la viticultura. El projecte té 3 objectius clars: l’enfoc de la resiliència a la sequera; l’adaptació a les malalties fúngiques en resistència al canvi climàtic i valoritzar les varietats estudiades de cara a fer uns vins de qualitat. Al Penedès, tal i com explica la investigadora de l’INCAVI Carme Domingo, s’estan estudiant 8 varietats.

Domingo comentava que aquestes varietats poden tenir bona adaptació a la sequera.

Es treballarà transversalment amb eines que permeten transformar estudis que abans es feien en 10 anys i ara es podrà dur a terme en tan sols 3 anys.

Aquest estudi s’emmarca dins del l’i2VI, grup de treball conjunt de l’IRTA i l’INCAVI que ofereix al sector vitivinícola tota la potència R+D del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Programació

Ràdio Vilafranca

19:00
Ple municipal
Transmissió des de Vilafranca del Penedès
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Lourdes Sánchez - Medi ambient i habitatge

Penedès Televisió

19:00
Ple municipal
Transmissió de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Músics d'aquí
Josep Ferrer, cantant

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: