Dilluns, 26 d'Agost de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Incavi i l’Irta participen a Minorvin per reduir els efectes del canvi climàtic al vi

Minorvin vol valoritzar les varietats minoritàries de cara a fer uns vins de qualitat.

El canvi climàtic està comportant un increment de temperatures i una reducció de pluja. Aquests efectes poden donar lloc a vins de major graduació alcohòlica i menys acidesa. A més, la viticultura que s’ha anat fent els darrers anys ha provocat un empobriment del nombre de varietats de vinya conreades i per tant, una erosió genètica del cultiu. Per aquest motiu, 16 centres de recerca de l’Estat espanyol s’han unit per desenvolupar MINORVIN, un projecte que vol posar en valor la biodiversitat existent en varietats minoritàries de vinya recuperades a Espanya avaluant el seu potencial sobre la mitigació dels efectes del canvi climàtic en la viticultura. El projecte té 3 objectius clars: l’enfoc de la resiliència a la sequera; l’adaptació a les malalties fúngiques en resistència al canvi climàtic i valoritzar les varietats estudiades de cara a fer uns vins de qualitat. Al Penedès, tal i com explica la investigadora de l’INCAVI Carme Domingo, s’estan estudiant 8 varietats.

Domingo comentava que aquestes varietats poden tenir bona adaptació a la sequera.

Es treballarà transversalment amb eines que permeten transformar estudis que abans es feien en 10 anys i ara es podrà dur a terme en tan sols 3 anys.

Aquest estudi s’emmarca dins del l’i2VI, grup de treball conjunt de l’IRTA i l’INCAVI que ofereix al sector vitivinícola tota la potència R+D del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès d'estiu
Magazín d'estiu, amb Clàudia Climent
12:00
La música de la meva vida
Selecció molt personal, d'estils diversos
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

11:00
Vijazz
Vijazz 2019: Madeleine Peyroux
11:30
Interiors de Vilafranca
Visita a les llars més emblemàtiques
11:45
Carrers de Vilafranca
Plaça de la Verema

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: