Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Verema del Cava exhaureix les entrades en les activitats dels 22 cellers participants

La proposta es va iniciar el 26 d’agost, i finalitzarà a finals de setembre, oferint propostes diversificades en 22 cellers de l’Alt Penedès, l’Anoia, l’Alt Camp, el Maresme i la Conca de Barberà.

Un any més AECAVA ha organitzat diferents activitats des de finals d’agost per donar a conèixer com treballen la verema els cellers que formen part de l’Associació. Un seguit d’experiències que fins a finals d’aquest mes de setembre ofereixen la possibilitat de fer tastos i degustacions de caves, maridatges i veure en primer persona com evoluciona la verema i la feina als cellers en uns moments importants de cara a l’elaboració del producte final. Des d’AECAVA se’n fa una bona valoració de la proposta, ja que la resposta del públic està sent bona, i els 22 cellers que hi participen han exhaurit les entrades.

Aquest cap de setmana s’han pogut viure aquestes experiències en diferents cellers del Penedès, i en la majoria dels casos amb totes les places ocupades. És el cas de Jovani Vins, que dissabte al vespre oferia la possibilitat de conèixer tots els seus nous caves i maridant-los amb cuina mexicana.

Una de les participants en aquesta proposta era l’Anna Rius, veïna d’Esparreguera, que explica que ja coneixia el celler. En saber de la proposta va tenir clar que era una bona manera de tancar l’estiu, tot gaudint de productes de qualitat.

Un altra dels cellers que oferien la seva proposta aquest cap de setmana era Giró del Gorner, que diumenge al matí proposava un tas de mostos de la verema. Una activitat que es va haver de traslladar a l’interior del celler a causa de la pluja puntual que va caure una estona diumenge al matí; però que tot i això va permetre als participants poder degustar el most en diferents moments de la seva evolució abans d’arribar al producte final que es comercialitza com a vi o cava.

A banda de l’activitat enoturística, els cellers aquests dies han estat precisament tancant una verema que hem de recordar ha estat molt afectada per la sequera. Gabriel Giró, de Giró del Gorner, comentava que més enllà d’aquesta verema les perspectives no són gaire optimistes ja que les vinyes arrosseguen estres hídric des de ja fa 3 anys.

Unes sensacions però que no van desmerèixer, com tampoc va fer-ho la minsa pluja de diumenge, aquesta i la resta d’activitats de la Verema del Cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: