Dimecres, 22 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP demana al Ministeri que respecti les recomanacions de la DO Cava de limitació de plantacions

Fa aquesta petició després de conèixer després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem del 16 de desembre de 2020.

Unió de Pagesos demana al Ministeri d’Agricultura que respecti les valoracions i les decisions que prenguin les denominacions d’origen a través dels seus consells reguladors, després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem del 16 de desembre de 2020, en referència a la modificació del reial decret que regula el potencial vitícola a l’Estat espanyol, i que pot afectar a la Denominació d’Origen Cava. El sindicat defensa que són les denominacions d’origen les que disposen dels inputs, de la millor informació sobre els seus estocs, la previsió de demanda i la previsió de producció i de potencial productiu i, per tant, són les entitats que poden valorar millor la necessitat de limitar les noves plantacions o replantacions en el seu àmbit geogràfic.
El coordinador comarcal de la Unió de Pagesos a l’Alt Penedès, Rafael Ramon, espera que el Ministeri faci cas a les peticions del Consell Regulador.

Les diferències es van eixamplar arran del boicot al cava, que va fer augmentar la demanada de producte de zones com Extremadura o Requena. Al Penedès hi ha 30.000 hectàrees de vinya i sobren estocs de producte, mentre que a Extremadura hi ha 4.000 hectàrees.

El sindicat vol incidir en el fet que, en el cas que no es respecti l’actual decisió de la DO Cava de limitar les noves plantacions durant tres anys per evitar-ne més estocs, els afectats pel desequilibri seran els viticultors, els més febles de la cadena, ja que els excedents previsibles provocarien una davallada del preu del raïm i del vi. Aquests conflictes competencials acaben traduint-se en una menor valorització de la producció del viticultor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: