Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos fa una tractorada a Sant Sadurní contra els abusos de la gran distribució

Unió de Pagesos ha convocat aquesta acció per reclamar una Llei de la Cadena Alimentària útil a la pagesia, que no permeti preus ruïnosos.

A les vuit del matí s’ha iniciat la concentració de tractors i pagesos a l’aparcament de terra darrera el cementiri de Sant Sadurní, amb l’objectiu de desplaçar-se cap al centre logístic de Mercadona, una empresa que concentra el 29% de la distribució de productes agrícoles d’arreu de l’estat.

Des del sindicat denuncien que en 4 anys de vigència de la llei, que hauria de garantir el preu de cost a la pagesia, no s’han posat sancions als compradors per incomplir-ho.

El coordinador comarcal de la Unió de Pagesos, Ferran Carbó, explica perquè han escollit el centre logístic de Mercadona per fer aquesta protesta.

Una desena de tractors han començat el recorregut però s’han trobat amb un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra que els ha barrat el pas, i que permetia l’entrada i sortida de camions del centre logístic de Mercadona.

Des del sindicat esperaven més participació dels pagesos en la protesta, que ha quedat curta d’efectius. Efecte, potser , de la llarga durada de les reivindicacions que ja porten més d’un mes. Han intentat aturar la sortida de camions desplaçant-se a peu fins a la rotonda de sortida, però des dels Mossos d’esquadra se’ls ha explicat que defensaven el dret a deambular dels transportistes.
Desprès d’una llarga espera els pagesos han aconseguit el que buscaven, arribant davant de la nau de Mercadona amb una foto reivindicativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: