Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La setmana del vi acostarà de manera virtual activitats per promocionar els vins catalans

La primera edició d’aquesta setmana del vi català tindrà un format 100% virtual, a causa de la situació provocada per la Covid, i pretén ser una eina de promoció dels vins catalans arreu del territori

La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, i el director general de l’Incavi, Salvador Puig, han presentat en una roda de premsa telemàtica el que serà aquesta primera edició de la setmana del vi català, que es farà entre el 9 i el 15 de novembre.

La consellera ha recordat que anualment es feia la Mostra de Vins i Caves a Barcelona, que hauria celebrat enguany la 40èna edició, però que ha estat impossible a causa del coronavirus. Jordà ha posat en valor però, el fer d’adaptar-se a la situació actual, i buscar a través d’aquesta setmana del vi oferir un programa alternatiu per arribar a tots els punts del país sumant en un principi activitat presencial amb altre a través de les xarxes. Finalment però, i davant les actuals restriccions, el format ha passat a ser 100% virtual.

La consellera Jordà però, ha apuntat que es mantenen els tres objectius amb els que va néixer aquesta iniciativa. El d’oferir un tast de la riquesa i varietat del sector del vi, mostrar la fortalesa del sector i aglutinar les accions de promoció dels vins catalans.

Des de la conselleria defensen també que aquesta proposta de setmana del vi català tindrà continuïtat en propers anys, i que ha de complementar-se amb la Mostra de Vins i Caves.

Al llarg de la setmana s’han previst més de 70 activitats, que es podran seguir en la seva majoria a través del canal de youtube que s’ha posat en marxa i que oferirà de manera exclusiva programació al voltant del món del vi.

A banda, durant tota la setmana hi haurà també una programació especial a través de la Xarxa de Televisions Locals i amb la participació de Penedès Televisió, que oferirà entrevistes, connexions amb cellers i activitats relacionades amb el món del vi que es fan al voltant de la setmana del vi català.

Finalment, el director general de l’Incavi, Salvador Puig, ha volgut agrair la participació i col·laboració de les entitats, empreses i col·laboradors que han fet possible tirar endavant aquesta setmana del vi català en un format que no era el que s’havia previst en el seu inici. Recordava que moltes activitats s’han hagut de suspendre, i que cal tenir present que tot el relacionat amb el sector del vi és difícil explicar-ho si no és presencialment i amb una copa de vi a la mà.

Tot el gruix de propostes i de programació es pot consultar al web www.setmanadelvicatala.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: