Dissabte, 25 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

400 viticultors en una reunió històrica per conèixer el Pla Estratègic de la DO Cava

El Consell Regulador del Cava va convocar dilluns als viticultors inscrits en la denominació d’origen, per explicar els detalls del Pla Estratègic aprovat a finals de l’any passat.

No es va permetre l’entrada de les càmeres dels periodistes en una trobada que es va fer a l’Auditori. Es tractava d’una reunió històrica. Els viticultors creuen que era imprescindible, per tal que tots ells poguessin conèixer de primera mà el Pla Estratègic i el seu contingut.
El president del Consell Regulador del Cava, Javier Pagès, creu que era important trobar-se i en feia un balanç positiu.
Inevitablement, sobre aquesta reunió planava la crisi la preu del raïm. Una situació que es podria reproduir en la propera campanya.
La portaveu de viticultura de la JARC, Isabel Vidal, assenyala que el Pla Estratègic preveu mesures estructurals, a llarg termini i que s’hauran de desenvolupar perquè permetin evitar que crisis com les de l’any passat es repeteixin.
Vidal assegura que una d’aquestes mesures seria baixar el rendiment de la vinya i de premses per aconseguir que no hi hagi els excedents actuals.
Per la seva banda el president del Consell Regulador del Cava, Javier Pagès, assenyala que s’està treballant en el posicionament del cava com a producte de qualitat i l’ampliació d’ocasions de consum a través d’un Pla estratègic que busca donar valor al producte.
Pagès indica que el Consell Regulador del Cava no té potestat per aplicar mesures directes per resoldre la problemàtica que es va viure la passada verema, en la qual els preus del raïm van arribar a mínims històrics, fins als 30 cèntims per quilo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: