Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO demana flexibilitzar el CR del Cava per afrontar la complicada situació del sector

El sindicat CCOO demana ajustar el reglament d’elaboració del cava i dotar-lo de la flexibilitat que tenen altres DO davant el context actual de sequera i el canvi de model productiu

Els màxims responsables de CCOO del sector del cava a nivell estatal, nacional i comarcal han ofert aquest dilluns una roda de premsa a Vilafranca per tractar la complicada situació de la indústria i les possibles solucions que defensa el sindicat.

Segons els ponents, el sector del cava s’està veient afectat pel canvi del model productiu industrial de l’estat, dirigit cap a una transició digital i, sobretot, pel context actual de sequera, que afecta la producció del cava. Una situació, asseguren des del sindicat, que pot afectar a la quota d’exportació a l’exterior envers altres productes del sector.

Davant d’aquest escenari, CCOO reclama una representació dels treballadors al Consell Regulador del Cava, a més de demanar a l’organització que ajusti el reglament d’elaboració vigent, dotant-lo de la flexibilitat que tenen altres denominacions d’origen nacionals i internacionals, com el Prosecco italià. Una mesura crucial, segons el sindicat, ja que el 70% de la producció de cava està destinada al mercat exterior.

CCOO adverteix que la principal activitat de la comarca de l’Alt Penedès està en joc i que cal actuar ràpidament. És per això que Garbiñe Espejo, secretària general de CCOO d’Indústria a l’Estat, ha demanat al Ministeri d’Agricultura espanyol que creï una taula de diàleg social per abordar la situació i aplicar les mesures pertinents per poder revertir-la.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: