Dimarts, 16 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torres reclama que es desencalli la problemàtica amb les plaques fotovoltaiques parades un any

Cellers Torres està lluitant contra el canvi climàtic i el seu compromís per al 2020 és reduir en un 30% les emissions de CO2 per ampolla respecte el 2008.

És per això que estan treballant en el projecte Torres & Earth basats en 3 eixos: l’eficiència energètica, les energies renovables i la mobilitat sostenible.

Però fa un any que Torres va fer una nova instal·lació de plaques fotovoltaiques, en aquest cas per autoconsum, i encara no està connectada per temes burocràtics.

Segons el responsable de Medi Ambient i Canvi Climàtic de Torres Josep Amadó, el problema està en la interpretació de la normativa. El reial decret 900/2015 preveu una sèrie d’actuacions respecte a la instal·lació de plaques fotovoltaiques però quan es tracta d’un espai amb una macroinstal·lació com la de Torres les interpretacions de la normativa poden ser diverses i tot s’endarrereix. Això ha comportat que en els últims 3 anys a l’Estat Espanyol gairebé no s’hagin fet instal·lacions fotovoltaiques.

El celler del Penedès ha invertit 465.000 euros en aquesta instal·lació que actualment està aturada i reclamen a les administracions que facilitin, d’una vegada per totes, la transició energètica cap a un model net i sostenible eliminant les barreres existents.

Enquesta

La privatització de les transmissions castelleres em sembla...

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Tertúlia d'actualitat
Programa diari conduït per Josep M Soler

Penedès Televisió

16:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
16:30
Copa Penedès TV
Santa Margarida i els Monjos - Subirats
17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: