Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La llar municipal d’infants El Parquet i l’Enològica compartiran energia fotovoltaica

L’alcalde de Vilafranca ha iniciat dilluns el seu projecte d’Alcaldia de proximitat amb una visita al barri de La Girada.

FranCisco Romero ha presentat, coincidint amb l’inici de les visites, el projecte de comunitat energètica que es vol implantar arran la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de la llar d’infants El Parquet aquest estiu. En total la potència instal·lada a l’equipament és de 40 Wp i les plaques produeixen energia que serà consumida en un 60% per l’edifici de la llar d’infants. L’equipament escolar formarà part d’una comunitat energètica, pionera en l’àmbit municipal. Es connectarà doncs, amb altres equipaments amb altres usos i diferents perfils de consum. En aquest cas, es tracta de l’edifici de l’Enològica, un equipament amb un gran consum energètic però que no disposa d’una coberta tan extensa com la de la llar d’infants El Parquet.

Francisco Romero explica que a mesura que es vagin afegint altres equipaments a aquesta comunitat energètica s’aprofitaran els excedents.

La instal·lació doncs, suposa un estalvi de 16.000 € anuals en consum d’energia i que evitarà emetre 368 tones de CO2 a l’atmosfera en 25 anys.

Tot amb una inversió de 265.000€ en la instal·lació de plaques a edificis com l’Enològica, el mercat de Sant Salvador, el pavelló de la Gamba o l’escola Cristòfor Mestre.

L’alcalde també ha comentat que a més han iniciat les visites als barris, encetant la ronda amb el barri de La Girada, des d’on han rebut les propostes del veïnat.

L’alcalde anima al veïnat a participar a les trobades temàtiques que tindran lloc aquesta setmana al local de l’associació de veïns i veïnes de la Girada els dies 3, 4 i 5 d’octubre a les 19 h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: