Dijous, 26 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca rep el premi Ciutat Sostenible en la categoria de gestió de residus

Vilafranca es referma en la voluntat de ser una ciutat pionera en matèria de sostenibilitat després de rebre un dels premis Ciutat Sostenible, concretament en la categoria de gestió de residus.

L’Ajuntament de Vilafranca ha rebut aquest dijous a la tarda el premi Ciutat sostenible en la categoria de residus que atorga la fundació Fòrum Ambiental en un acte celebrat a l’Auditori del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a Madrid. L’acte, presidit per la ministra Isabel García Tejerina, ha servit per reconèixer la tasca de municipis i ens locals supramunicipals que aposten per actuacions sostenibles.
En el cas de Vilafranca, el premi reconeix el projecte Vinyes per calor, que valoritza els residus de la poda de la vinya com a biomassa aprofitable en calderes. L’alcalde, Pere Regull, ha assistit a l’acte acompanyat pel regidor de Medi Ambient, el coordinador projectes estratègics de l’Ajuntament i tècnics municipals i de Nou Verd i ha estat l’encarregat de recollir el guardó. Regull destacava la voluntat de la ciutat de ser pionera amb aquest projecte que “tanca el cercle virtuós de la vinya”, tot aprofitant un residu agrícola que es genera anualment i que fins ara es perdia. A més de generar llocs de treball en un marc d’economia verda i social.

Regull també ha explicat que, dins el mateix projecte, l’empresa municipal d’aigües està treballant en una nova línia estratègica que permetrà oferir energia tèrmica procedent de biomassa.

La ministra ha estat l’encarregada de cloure l’acte tot destacant la importància de la cooperació de totes les administracions davant el repte del desenvolupament sostenible.

Per la seva part, el president de la fundació Fòrum Ambiental Ramon Roca ha agraït l’esforç dels ajuntaments.

Roca també ha avançat que en la propera convocatòria dels premis hi haurà dues categories més: el millor projecte per la millora de la qualitat de l’aire i la millor col·laboració públic – privada. En aquesta edició, l’Ajuntament de Valls ha estat finalista en l’apartat de gestió de residus. En la categoria de gestió de l’aigua ha guanyat l’ajuntament d’Orihuela, mentre que el de Vila-seca ha resultat finalista. En la categoria d’educació ambiental, el premi ha estat per l’Ajuntament de Santa Eulària Des Riu. En eficiència energètica, el guardó ha anat a parar a l’Ajuntament de Muskiz i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha recollit el diploma que l’acredita com a finalista. Finalment, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha recollit el premi de Ciutat Més Sostenible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: