Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La WIW posa de relleu la innovació en el món del vi enfocada a la sostenibilitat i la qualitat

Tant Innovi com els cellers participants a la Wine Innovation Week coincideixen a dir que l’esperit col·laboratiu i el compartir coneixements són clau per millorar i fer créixer el sector vitivinícola

Del 3 al 5 d’abril ha tingut lloc a diferents punts de Catalunya la tercera edició de la Wine Innovation Week (WIW), organitzada per Innovi, amb l’objectiu de presentar les darreres innovacions en viticultura, enologia, màrqueting i comunicació. La segona de les jornades, centrada al Penedès, ha comptat amb una visita a Castelo de Pedregosa per descobrir la seva innovadora envasadora en llauna, així com a l’INCAVI per conèixer de prop la multiplicadora de llevats autòctons. Paral·lelament, el Vinseum ha estat l’escenari de diverses demostracions d’innovació en el sector. El Clúster Manager d’Innovi, Eloi Montcada, explica que les vies d’innovació a la cadena de valor del sector vitivinícola són moltes. Segons Montcada, la sostenibilitat és un dels principals drivers en la innovació així com també la digitalització.

A la Wine Innovation Week han participat tres grans actors: la Universitat, la indústria proveïdora i els cellers. Joan Canals és investigador de la UB i va ser present en la jornada de Vilafranca per a explicar el resultat de la investigació d’un projecte europeu sobre la Microscòpia en xip per al control in-situ dels processos de fermentació del vi. Canals explica els principals avantatges de l’ús d’aquest microscopi.

Un dels cellers que ha assistit a la tercera edició de la Wine Innovation Week ha estat Raventós Rossell. El seu gerent, Oriol Trullàs, creu que és important poder comptar amb dades per a millorar com a empresa i, avui dia, això és possible gràcies a la innovació. Una innovació que el celler ja comença a incorporar. Existeixen molts tipus de cellers i de dimensions diverses però, segons considera Trullàs, la innovació la pot aplicar qualsevol d’aquests models.

La tercera edició de la Wine Innovation Week ha comptat amb l’assistència de més de 20 cellers durant les jornades que s’han celebrat a l’Empordà, al Penedès i a Sant Cugat del Vallès.
Tant Innovi com els cellers participants coincideixen a dir que l’esperit col·laboratiu i el compartir coneixements són clau per millorar i fer créixer el sector vitivinícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: