Dijous, 23 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema a la D.O. Penedès ha començat aquesta setmana, una mica avançada respecte altres anys

Segons un comunicat que ha fet públic la D.O. Penedès, la sequera arrossegada des de l’any anterior marcarà de forma important el pes dels raïms i per tant els resultats de la verema 2016.

Cal tenir en compte que de juliol a juliol la normalitat estaria en una pluviometria al voltant dels 500 l/m2 i aquest any fins el 31 de juliol han plogut 345 l/m2.
Aquest any 2016 hi ha hagut una sortida de raïms entre un 20 % i un 30 % superior a l’any passat, i els controls de maduració efectuats indiquen que el pes actual de 100 grans de raïm és sensiblement inferior a l’any passat, amb zones a les quals és un 40% inferior.
Recordar que per l’elaboració dels vins de la D.O. Penedès són necessaris 10.600.000 Kg de raïms blancs i 9.300.000 Kg de raïms negres.
L’evolució de les temperatures i de la climatologia en general marcaran l’evolució de la verema en les varietats més tardanes.
En quan a la qualitat, s’espera que serà molt bona, també en part per la bona sanitat dels ceps i raïms.
Actualment a la D.O. Penedès s’està collint la varietat Chardonnay i properament s’iniciarà la Pinot Noir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: