Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot llest per la Fira del Gall, que enguany aposta per oferir peces d’aviram ja cuinades

Aquest cap de setmana 16 i 17 de desembre els galls, les gallines, els ànecs i altres peces d’aviram tornaran a ser els protagonistes en una nova edició de la Fira del Gall

La Fira del Gall arriba enguany a la seva 359a edició. Al llarg de tot el cap de setmana s’espera que prop de 40.000 persones visitin la vila per poder gaudir de la millor gastronomia, maridada amb vins de la D.O Penedès. La regidora de turisme, Gemma Romeu, destaca algunes de les novetats d’enguany.

Tal com comentava Romeu, una de les novetats d’enguany és la possibilitat d’endur-se de la Plaça de la Gastrobotiga ja cap a casa un gall negre cuinat i preparat per escalfar directament al forn de cara als àpats de Nadal. Des de Cal Blay han preparat 200 peces envasades al buit. Fèlix Aranda és el cap de gastronomia de Cal Blay.

Aquesta setmana els criadors de Gall del Penedès estan acabant de prepara-ho tot per portar les peces, siguin vives o bé les que ja han passat per escorxador. Jordi Guirao, criador de la Granja Guirigall, destaca que en els darrers anys s’ha notat molt el canvi de tendència i que les noves generacions prefereixen comprar les peces de Gall del Penedès amb IGP sacrificades, plomades i tallades.

A més, enguany, coincideix amb el vintè aniversari de l’Associació de Criadors de Gallines de Raça Penedesenca. Per la seva part, Jordi Guirao destaca que l’associació es va crear per tal de recuperar i millorar la raça.

Qui també ho té tot a punt són els restauradors de la zona, no només els que estaran a la zona de la mostra gastronòmica o bé als tastos i maridatges a la fira, sinó també tots els restaurants de Vilafranca, que tenen un volum de feina molt elevat al llarg de tot el cap de setmana. En Borja Alonso és copropietari del restaurant Cantina de Viladellops, que estarà present a la Fira.

I per maridar amb un bon Gall el millor aliat és el vi D.O Penedès, que com sempre estarà present a la Fira. A l’espai de la Plaça del vi es podran adquirir diferents tiquets i packs per escollir el millor vi que omplirà les copes a les taules de Nadal.

També hi haurà espai per la XXVI mostra de bestiari festiu de ploma i el mercat d’artesania, productes naturals, brocanteria i pintura.

Pel que fa a les activitats durant els dies de la fira així com les que ja s’han fet prèviament aglutinen més d’una desena d’opcions entre tasts, concursos, jocs per als més petits o tallers. Amb tot, la regidora Gemma Romeu posa en valor el que suposa per Vilafranca a nivell econòmic i turístic la Fira del Gall.

Dissabte al matí la Fira obrirà portes a les 8, i fins diumenge a les 3 de la tarda qui vulgui podrà acostar-s’hi per tal de veure, degustar i comprar si vol gall negre i altres peces d’aviram, tot maridant-ho amb vins del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: