Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La falta d’aigua i les altes temperatures han fet avançar la verema i alguns cellers han començat a collir

Cal remuntar-se a l’any 2003 per trobar una verema tan primerenca com la d’aquest any. Les altes temperatures i la falta de pluja han avançat les dates de collita i alguns cellers del Penedès ja han començat a collir chardonnay per a base cava.

Aquesta matinada, a una de les finques de Parató Vinícola del Pla del Penedès, han començat a collir mecànicament la varietat chardonnay aprofitant que està al grau òptim, entre 10 i 10 i mig, i per evitar que es dispari. La verema ha arrencat aquí 12 dies abans que l’any passat.

Elias explica que, a Parató, tenen registres de temperatures i pluviometria des del 1996 i que aquest 2015 s’ha caracteritzat per unes temperatures molt altes i per menys pluja de la que caldria.

Parató Vinícola certifica la collita ecològica. Ara collirà els pocs quilos de chardonnay que dedica a base cava i, a finals de la setmana que ve, preveu continuar amb aquesta varietat per a vins tranquils i amb el pinot noir per als rosats. Elias creu que el macabeu el començaran a veremar entre 22 i el 24 d’agost, depenent de com es comporti la climatologia.

Jaume Pons és el gerent de l’empresa Vitiserveis, que ofereix serveis vitícoles al Penedès i que aporta la màquina per collir a Parató. Pons explica que, a màquina, se sol collir cada cop més de matinada per aconseguir que el raïm arribi en el millor estat possible al celler.

El gerent de Vitiserveis destaca que, segons la informació que tenen, són els primers a collir mecànicament aquesta temporada al Penedès, tot i que algun altre celler ja va començar ahir amb la verema manual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: