Divendres, 14 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els prop de 5.000 galls de raça penedesenca que es posaran a la venda de cara a Nadal ja son a les granges

A finals del passat mes de juliol les diferents granges que treballen amb els galls del Penedès ja van anar a recollir a l’únic criador autoritzat els pollets que han d’anar creixent de cara a la propera Fira del Gall i les festes de Nadal, que són els moments de més vendes.

Entre totes les granges on s’acaben de criar aquests pollets, de cara a finals d’any es podran posar a la venda prop de 5.000 peces d’aquest aviram reconegut amb la Indicació Geogràfica Protegida, que garanteix les seves condicions.

Des de l’Associació de Criadors de Raça Penedesenca, la seva portaveu Maria Antònia Udina explica que aquestes primeres setmanes estaran en polleres, però que després ja començaran a créixer als camps i amb l’alimentació que els permeten tenir la carn i el gust que els caracteritza.

 

Maria Antònia Udina avisa que cal estar alerta, ja que han detectat que en algunes ocasions s’ofereix una varietat de gall francès, que també te la pota negre, i que aquestes anelles garanteixen el producte que es compra.

En relació amb això, Udina ha recordat que en la seva granja per exemple duen a terme una jornada de portes obertes que permet entres coses poder triar un dels galls que s’estan criant, anellar-lo i després comprar-lo quan sigui el moment de cara a les festes de nadal. 

  Aquesta activitat es durà a terme el 26 de setembre, a partir de 2/4 de 12 del matí i en aquesta ocasió hi participarà un conta-contes que explicarà contes, rondalles i dites sobre galls i gallines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: