Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat la Fira del Gall del 2016, la primera amb la IGP del gall penedesenc

La Fira tornarà a omplir d’activitat la zona del Parc de Sant Julià, i serà la primera edició en què cinc criadors lluiran el distintiu de la Indicació Geogràfica Protegida del Fall del Penedès.

El cap de setmana del 17 i 18 de desembre se celebra una nova edició de la Fira del Gall de Vilafranca. Aquest dimarts al matí l’han presentat a l’oficina de Turisme Km 0 de Vilafranca la regidora de promoció turística Maria Dolors Rius, acompanyada de membres de la comissió de la Fira del Gall, amb l’alcalde Pere Regull, el president de la D.O Penedès, Francesc Olivella i la representant del Consell Regulador de la IGP del Gall del Penedès, Maria Antònia Udina.
Una fira, que com explica la regidora Maria Dolors Rius, arriba ja a les 352 edicions i ho fa amb molt bon estat de salut. L’any passat van passar per la fira unes 40.700 persones i va tenir un impacte econòmica de 2.800.000€. Unes xifres molt positives que sumades a una diversificació cada cop major en la procedència dels visitants referma aquesta sensació positiva de la fira del Gall.
La Fira com sempre comptarà amb la presència de criadors d’aviram de raça penedesenca, que enguany i per primer cop podran lluir el distintiu que els acredita a cinc d’ells com a criadors amb Indicació Geogràfica Protegida. Hi ha també la mostra gastronòmica en que es podran degustar 21 plats cuinats amb aviram i la fira artesana enguany amplia el seu espai arribant al carrer Oriol.
Aquesta oferta gastronòmica es complementa amb la mostra de vins negres i el superceller, en què els vins negres de la D.O. Penedès tindran força protagonisme, com explica el seu president, Francesc Olivella., remarcant la importància de la Fira del Gall per a ells
Pel que fa a l’aviram, Maria Antonia Udina destacava que aquest serà el primer any que els criadors podran lluir el segell que els identifica com a Indicació Geogràfica Protegida. Una distinció de qualitat important i que els ha representant força feina aquests darrers mesos.
Udina feia també una crida als productors del territori per tal que s’incorporin a l’Associació i facin l’esforç per aconseguir el segell de la IGP.
Finalment Pere Regull destacava que la Fira del Gall és una fira important per Vilafranca i per la comarca. Una fira que continua creixent i que és un referent diferenciador de la comarca respecte l’entorn metropolità. Com a un dels trets diferencials, tot parlant de l’aviram de raça penedesenca que s’hi pot trobar, Regull remarca que són criats en uns espais amplis i amb una alimentació natural que els fa també més saludables.
En relació a les novetats d’enguany, per exemple, la regidora Dolors Rius comentava el curs de cuina que tindrà lloc els dies 5, 12 i 14 de desembre per tal d’aprendre a cuinar el Gall del Penedès amb tres receptes no només per aquestes fetes sinó per tot l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: