Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els criadors de Gall del Penedès han fet la meitat de producció que en altres Nadals

Creuen que aquest any, més que mai, cal consumir producte de proximitat i arribar a totes les llars.

La Fira del Gall de Vilafranca arriba aquest any a la seva edició número 356. Una edició que serà completament diferent a totes les anteriors i que s’haurà d’adaptar a la situació sanitària. De moment s’ha anunciat a través de les xarxes socials que la fira serà els dies 19 i 20 de desembre amb una edició «especial Covid-19», un nou format i una nova ubicació.
A poc més d’un mes de la fira i també ja més a prop de les festes nadalenques hem volgut conèixer com estan vivint els criadors de gall del Penedès aquesta situació atípica marcada pel coronavirus.

A menys de dos mesos per les festes nadalenques i, amb la incertesa de com seran aquestes, els criadors del Gall del Penedès ja estan preparant el seu producte. A la Granja d’Espitlles habitualment tenen uns 500-550 galls per a vendre per la Fira del Gall i la campanya nadalenca, però enguany anticipant-se al que podria passar durant els mesos de fred i, més concretament, a les festes de Nadal, han produït un 40% menys d’exemplars. La criadora Maria Antònia Udina explica com han afrontat la crisi del coronavirus. Udina creu que aquest any, més que mai, cal consumir producte de proximitat i arribar a totes les llars. Assegura que gràcies a la pàgina web molta gent els ha conegut i han anat rebent comandes. A la Granja Guirigall també s’han hagut de posar les piles amb les noves tecnologies i han promogut molt la venda online. Ho explica la criadora Elisabet Colomer.

A Guirigall acostumaven a fer dues criances l’any: una a l’estiu per festes majors i l’altra per Nadal. La primera per motius obvis es va cancel·lar i de cara a la campanya nadalenca, han fet la meitat de la producció habitual, és a dir 250 Galls del Penedès. A Aviram Nadal no s’han vist tan afectats per la crisi atès que a banda de criar Gall del Penedès, tenen altres tipus d’aviram com és el capó i la polarda de raça penedès i l’ànec mut de ploma negra. A més a més, tal i com explica el seu responsable Carles Herrero, serveixen aviram a diferents restaurants de tot l’Estat.
Tots tres criadors animen als penedesencs a adquirir Gall del Penedès per cuinar-lo a casa o demanar-lo ja cuinat a tots aquells restaurant que en serveixen per a emportar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: