Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CR de la IGP Gall del Penedès s’estrena amb cinc criadors i un producte d’excel·lència

La Fira del Gall d’aquest 2016 serà la primera en què els criadors lluiran l’etiquetatge de la IGP Gall del Penedès. Són 5 i defensen l’excel·lència del producte que produeixen.

Aquesta és la proposta que s’ha presentat al Consell Comarcal aquesta setmana, amb la presència del Conseller Comarcal d’Agricultura, Pere Soler, i la presidenta del Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès, Maria Antònia Udina. Aquesta propera Fira del Gall serà la primera en què alguns criadors podran ja lluir les etiquetes i la certificació que els acredita com a criadors de galls del Penedès.
Maria Antònia Udina explica que seran cinc dels set criadors que hi haurà a la primera de les places de l’Aviram de la Fira, i per tant els que vendran aquest aviram certificat. Des del Consell Regulador de la IGP del Gall del Penedès consideren que el certificat acredita un producte que ja era de qualitat, però que ara arriba a la excel·lència.
L’aviram que posaran a la venda aquests criadors amb IGP estaran etiquetats per certificar el seu origen, i Udina explica que aquest plus de qualitat es veu reflectit en el preu. Comenta que cal diferenciar-los d’altres gall de plomatge negre, però que es venen a un preu molt més econòmic i que no tenen ni la garantia de qualitat alimentària i de criança dels que disposen de la IGP. Des del Consell Regulador han fet una primera tirada de 20.000 etiquetes, que esperen no els arribin a la propera campanya.
Udina remarca que l’alimentació de l’aviram amb la IGP és una dels seus trets diferencials, que tindria com a element més significatiu l’afegit dels grans de raïm en la dieta d’aquests galls.
A l’alimentació, des del Consell Regulador de la IGP remarquen també que són aus que tenen una criança d’uns quatre mesos i mig, i en un espai que els permet més mobilitat.
Els cinc criadors que disposen la de la IGP provenen dels municipis de la Múnia, el Pla, Sant Quintí, Rodonyà i els Monjos. Una peça de gall amb IGP ja morta a l’escorxador de la Fira del Gall es vendrà a un preu de 14’5 € el quilo; mentre que una peça viva en la mateixa Fira oscil·larà entre els 40 i 45€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: