Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gramona comença a veremar al Penedès en una campanya marcada per la greu sequera acumulada

El celler sadurninenc Gramona ha començat a collir chardonnay i pinnot noir al Badorc, prop de Piera.

La verema s’ha tornat a avançar i aquest 2023 l’han iniciat aquest dimecres 26 de juliol quan, històricament, començaven a collir les varietats primerenques la primera o la segona setmana del mes d’agost.

Una verema que es presenta molt complicada a causa de la sequera acumulada que està afectant greument la vinya i obligant a repensar el model de cultiu que tenim al Penedès.

La sequera també fa que la gestió de la collita sigui més complexa i que s’hagin de tenir en compte multitud de condicionants.

Per a Gramona, el context obliga a repensar el model actual en tots els sentits tendint cap a varietats més tardanes, menys producció i major qualitat emmirallant-nos en zones del sud que ja treballen en aquestes condicions d’escassetat d’aigua. Això s’hauria de veure repercutit en un augment dels preus als quals es paga el raïm.

Plantar els ceps més separats entre sí, aprofitar al màxim l’aigua i emprar portaempelts més vigoros són altres mesures que s’estan estenent per fer front a la realitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: