Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una quinzena de persones fan ús diari de l’alberg humanitari de la Creu Roja per verema

L’equipament va entrar en funcionament el 21 d’agost al pavelló d’hoquei i tancarà aquest diumenge

La Creu Roja de l’Alt Penedès, juntament amb l’Ajuntament de Vilafranca, ha posat en marxa un any més l’alberg humanitari, una iniciativa que vol atendre les necessitats bàsiques dels temporers que venen a treballar al Penedès durant la verema.

L’alberg humanitari de la Creu Roja es va posar en funcionament el 21 d’agost al pavelló d’hoquei de Vilafranca i es tancarà aquest diumenge, dia 10 de setembre. Es tracta d’un dispositiu d’ajuda humanitària destinat a atendre les necessitats bàsiques i emocionals de les persones que treballen com a temporers i que, en temps de verema, arriben a l’Alt Penedès buscant feina.

Fa uns anys que el número de temporers atesos està baixant, ja sigui perquè molts arriben amb feina i allotjament assegurat per les empreses que els contracten o perquè cada cop hi ha menys treball relacionat amb la verema. Alba Sánchez és tècnica referent del projecte de l’alberg

Els usuaris són, majoritàriament, homes d’entre els 20 i els 65 anys de diferents nacionalitats, molts d’ells del Marroc, Senegal i Espanya. A l’alberg poden dormir, sopar, esmorzar i cobrir les necessitats bàsiques d’higiene.

Des de la Creu Roja comencen a preparar el dispositiu a principis d’any i les reunions de coordinació més intenses les fan a partir del mes de maig. Alba Sánchez explica quina és la feina de coordinació durant les setmanes que està obert l’equipament.

L’objectiu de l’alberg és que els temporers s’hi puguin allotjar durant uns dies mentre busquen feina. Està en funcionament de vuit del vespre a vuit del matí coordinat per tres tècniques de Creu Roja a l’Alt Penedès i amb un equip de diversos voluntaris que es reparteixen en diferents torns.

Pel que fa als reptes de l’alberg en un futur, des de la Creu Roja creuen que potser caldria que es donés més a conèixer.

Cal destacar que tenint en compte que cada any la verema s’avança una mica, des de la Creu Roja han d’anar adaptant les dates de posada en funcionament de l’alberg.

Diumenge doncs tancarà l’alberg humanitari després de tres setmanes d’atenció i en poc temps des de la Creu Roja i l’Ajuntament es posaran a treballar ja en l’edició de l’any que ve per tal de trobar la manera de donar-lo més a conèixer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: