Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vijazz reuneix el major nombre de visitants de la seva història en la seva setzena edició

El concert de Marcus Miller servia per acomiadar la setzena edició del Vijazz.

A manca de xifres definitives es calcula que la 16a edició del festival ha reunit més de 50.000 visitants aquest cap de setmana a Vilafranca. El president de l’Acadèmia de Tastavins Penedès, entitat organitzadora del Vijazz, Max Margalef, es mostrava aquest diumenge al vespre molt satisfet per l’afluència de públic, entre el qual moltes persones estrangeres atretes pel cartell jazzístic.

Margalef destacava que la part relacionada amb els vins i caves del Penedès ha funcionat també bé, amb les noves activitats que s’han programat en aquesta edició. La venda de tiquets ha crescut un 20% respecte l’edició de l’any passat i s’espera tancar el certamen amb més de 75.000 degustacions.

El president de l’acadèmia Tastavins apuntava que l’edició número 16 del Vijazz ha estat la més multitudinària fins al moment.

En l’apartat musical, el director artístic del festival, Carles Ocaña, apuntava que els concerts han respost a les expectatives del públic.

Ocaña opina que el fet d’avançar la programació al març ha contribuït a fidelitzar el públic estranger.

El baixista nordamericà Marcus Miller tancava aquest diumenge al vespre les actuacions musicals d’un festival que ha permès veure en acció a Vilafranca artistes com José James, Alfa Mist, Kandace Springs o Mark Guiliana, entre molts altres.

L’esdeveniment ha omplert d’activitat la capital de l’Alt Penedès i ha rebut visites destacades com la de la presidenta del Parlament de Catalunya Anna Erra.

En un context de campanya electoral, diversos polítics s’han acostat a viure l’ambient del Vijazz a Vilafranca.

Els grans concerts de la plaça Jaume I han conviscut amb la fira a la rambla i amb moltes altres activitats que han impregnat Vilafranca del maridatge entre vins i jazz. Entre els visitats, molts penedesencs que no perden l’oportunitat de gaudir al màxim del Vijazz.

La Rambla Nostra Senyora ha estat escenari del bullici dels assistents que han tastat les referències de la vintena de cellers que enguany participaven al Vijazz Vilafranca. Un públic que omplia de gom a gom la fira fins entrada la matinada. Allà podíem parlar amb alguns dels assistents.

I a l’entorn de l’escenari de la plaça Jaume I, els més aficionats al jazz no perdien detall de les proves de so abans de gaudir del concert de Marcus Miller.

Pel que fa al talent femení del cicle Elles i el Jazz, el Claustre de Sant Francesc ha estat escenari dels concert de Mar Serra Grup, Alba Careta Group i Alba Pujals Quintet. A més, el Centre de Dia Jaume Nicolás ha acollit el cicle Nous Talents, una de les novetats del Vijazz 2023.

Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió han estat molt presents al Vijazz. D’una banda, fent la realització televisiva en circuit tancat dels diferents concerts del Vijazz per les pantalles instal·lades a la plaça. I, d’altra banda, amb el directe per ràdio del programa Penedès Cap de setmana, amb Judit Jansà i Aina Soler.

Una altra de les novetats d’aquesta edició del Vijazz que ha funcionat molt bé ha estat el ViOFFJazz, una proposta basada en la música electrònica per atraure nous públics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: