Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Viticultors del Cava aposta per un segell de compromís dels cellers amb la pagesia

La coalició aposta per dotar de valor el raïm i el vi en les seves propostes de cara a les eleccions del Consell Regulador de la DOP Cava, que se celebraran el 6 de juliol.

Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Associació de Viticultors del Penedès han presentat avui al Centre Àgora la candidatura conjunta Viticultors del Cava per a les properes eleccions al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Cava, que tindran lloc el 6 de juliol. Sota el lema ‘Futur, Preu, Valor’, la coalició es presenta per tercer cop a les eleccions. En aquesta ocasió també es presenta la candidatura unitària Requena – Almendralejo per la defensa del cava.

Els candidats titulars són: Antoni Borràs, d’Unió de Pagesos, Jaume Domènech, de JARC, i Santi Vallés, de l’Associació de Viticultors. Els candidats suplents són: David Sendra, d’Unió de Pagesos, Isabel Vidal, de JARC, i Josep Anton Vendrell, de l’Associació de Viticultors.

Les propostes de Viticultors del Cava van en la línia de dotar de valor el raïm i el vi. Per això aposten per la creació d’un segell de compromís dels cellers amb la pagesia amb el qual els elaboradors de la DO Cava demostrin que paguen per sobre dels preus de l’estudi de costos validats.

Altres propostes d’aquesta candidatura són: el foment de contractes plurianuals dels cellers amb els viticultors i viticultores, una aposta per la sostenibilitat de les explotacions, fomentar el compliment de la normativa de contractes en relació a la Llei de la cadena alimentària, disposar de l’estudi de costos de producció de raïm i vi base i transparència màxima en les dades, especialment pel que fa als estocs de vi base i ampolles.

En aquest sentit, Viticultors del Cava vol incidir en la creació de valor per al raïm que es tradueixi en un preu adequat per a la pagesia.

En les eleccions al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida del Cava es renoven els 12 vocals que en formen part, però només es votaran els tres integrants del cens B, integrat per titulars d’explotacions vitícoles que no són socis de cooperatives o societats de transformació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: