Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els ERTO per Covid es prorroguen fins al 31 de març

Més enllà del 31 de març, amb la Reforma Laboral arriba una nova modalitat d’ERTO que suposarà algunes millores per als treballadors, entre elles que no hi haurà consum de l’atur.

Fins abans de la pandèmia quan sorgia una crisi, les empreses acomiadaven els treballadors i els enviaven a l’atur. Amb l’arribada de la Covid es van començar a aplicar de manera generalitzada els ERTO. L’expert en polítiques d’ocupació ‘d’Economistas frente a la crisis’, Francesc Castellana, explica què han permès els ERTOs de la Covid.

Castellana creu que, per ser una primera experiència en el nostre país, ha estat una mesura encertada.

Amb la Reforma Laboral arriba una nova modalitat d’ERTO que suposaran algunes millores per als treballadors, entre elles que no hi haurà consum de l’atur. Ho explica el secretari general de la UGT a l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf, Francesc Rica.

Des del punt de vista de les empreses, entre altres coses, s’agiliten els tràmits i terminis. Ho explica l’assessor de La Font Assessoria, Albert Peris.

Les empreses també hauran de prioritzar la reducció de jornada davant de la suspensió de contractes laborals. I s’incorporaran noves restriccions i penalitzacions per a les empreses.
En aquest impàs de transició d’una modalitat d’ERTO a l’altra, els sindicats estan encara en negociacions. Hi ha un parell de punts importants, ho explica Francesc Rica.

Des d’UGT veuen la reforma laboral com un procediment efectiu per a evitar la pèrdua de llocs de treball i que donarà més garanties als treballadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: