Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’INCAVI presenta una eina per visualitzar les dades de comercialització del vi amb DO catalana

Es tracta d’una eina de visualització de dades per poder conèixer les xifres de facturació, volum, preu d’ampolla del vi català i comercialització per països dels darrers 4 anys.

L’eina presentada per l’INCAVI inclou les dades que faciliten trimestralment els consells reguladors de les denominacions d’origen catalanes i que recopilen les dades dels seus cellers inscrits. Les dades que ja estaven a l’abast públic, ja es podien consultar al web de l’INCAVI. D’aquesta manera, es podran consultar de forma més visual, amb diferents filtres i amb comparatives respecte altres anys.

La nova eina de visualització permet accedir a dades sobre nombre d’ampolles comercialitzades, facturació i preu mig d’ampolla per Denominació d’Origen. També es podrà filtrar dades segons diferents països i mercats, i també segons tipus de vins. El director general de l’INCAVI, Salvador Puig, explica que pot ser una eina de transparència, molt útil per les D.O.’s i els cellers.

Les dades de l’aplicatiu s’aniran actualitzant trimestralment quan les Denominacions d’Origen enviïn la informació a l’INCAVI. Actualment, s’hi poden trobar dades de 10 D.O.’s, a falta de les de la D.O. Alella i la D.O. Cava. El cap de secretaria de l’INCAVI, Xavier Agell, comenta que “la voluntat és incloure també aquestes DO’s per a poder tenir una informació més completa de la realitat del sector vinícola català”.

En la roda de premsa, celebrada telemàticament, també s’ha avançat que en aquests moments s’està treballant per tal de poder oferir dades actualitzades de l’any 2020, que permetran oferir una radiografia de l’estat del vi català i l’afectació que ha pogut tenir la pandèmia, amb dades tancades de verema 2020 i l’informe Nielsen sobre consum de vi català al 2020.

L’enllaç a l’eina de visualització, amb totes les dades, es pot trobar al lloc web de l’INCAVI: incavi.gencat.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: