Diumenge, 26 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consellera d’Agricultura anuncia una nova cimera del Cava quan finalitzi la verema

En la visita del Cavatast d’aquest diumenge la consellera Teresa Jordà a exposat la preocupació del govern de la Generalitat per les problemàtiques a les que s’enfronta el sector del cava.

Ha parlat de turmenta perfecta la del 2020, amb la confluència dels problemes generats per el desequilibri de l’oferta i la demanda del raïm, afegint-hi la baixada de vendes generada per la crisi del coronavirus i per acabar-ho d’adobar la plaga del míldiu que ha afectat a les vinyes.
Jordà ha assenyalat que des de l’administració s’han dut a terme diverses actuacions de suport al sector, adreçades tant a la pagesia com als cellers. I ha anunciat la convocatòria d’una nova cimera del cava, quan finalitzi la verema.

Jordà ha recordat també la línia d’ajuts destinats que han promogut per la producció de most concentrat rectificat. Amb el que es pretén aconseguir la desviació d’una part de la producció del raïm apte per la DO Cava cap a la producció d’aquest most. És una mesura estratègica i de futur que valoritza la regió vinícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: