Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen les noves mesures restrictives per evitar la propagació del coronavirus

Les terrasses de bars i restaurants tancades representen una imatge que porta als mals records de la primavera passada.

Des d’avui i, de moment, fins al 30 d’octubre s’apliquen diverses mesures restrictives a Catalunya per frenar els contagis de coronavirus. En primer lloc es recomana per regla general limitar els desplaçaments i es demana a les empreses prioritzar el teletreball.

La prohibició més notable és que es tanquen bars i restaurants i només es poden servir comandes per emportar. Aquest tancament s’ha fet visible clarament aquest mateix divendres al matí, amb una imatge que recordava el primer confinament del passat mes de març. Cal tenir present, però, que no es pot menjar a l’espai públic.

També es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, excepte serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris i perruqueries. D’altra banda s’ajornen les competicions esportives no professionals, tot i que els entrenaments poden seguir amb normalitat. Una altra suspensió és la de les festes, fires i els congressos presencials. En relació a l’espai públic, els parcs i jardins amb parcs infantils tanquen a les vuit del vespre.

Sí que es poden fer activitats culturals, però la capacitat màxima és del 50% i cal tancar a les onze de la nit, en aquest cas per exemple el cinema Kubrick ha modificat l’horari de les projeccions per tancar a aquesta hora. El comerç minorista i els mercats no sedentaris han de limitar l’aforament al 30%. Una mesura que afecta també al mercat dels dissabtes de Vilafranca.

La capacitat de gimnasos i activitats esportives es limita a un 50%. L’aforament dels espais comuns dels hotels ha de ser màxim del 50%. I també hi ha una reducció al 50% que afecta els actes religiosos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: