Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tendència dels darrers anys és comprar menjar fet per Nadal

S’acosta Nadal i Sant Esteve, i això vol dir que a taula no hi poden faltar canelons, ànec, neules o torrons.

Els restaurants penedesencs cada any tenen més feina durant aquestes dates, ja que cada cop més gent opta per comprar el menjar ja cuinat.

En els darrers anys ha canviat la tendència pel que fa a la preparació dels plats a taula de Nadal i Sant Esteve. Hi ha qui opta per fer els canelons o l’ànec a casa, però sobretot les generacions més joves tendeixen a comprar el menjar ja cuinat. Des del restaurant Cal Ton expliquen que els dies previs a les festes nadalenques són els dies de més feina de l’any.

El plat més demanat, l’estrella de la carta de Cal Ton i indispensable a un àpat nadalenc són els canelons. Des dels seus inicis, l’any 1982, pretenen fer una cuina familiar, catalana i arrelada a la nostra terra, el Penedès.

Àlvar Salas, de Cal Ton, comenta que han notat una certa preocupació de la clientela pels preus, donat el context d’inflació general; tot i això, són molts els qui compren el menjar ja cuinat, fet que estalvia feina.

Una de les primeres fàbriques de pasta d’Espanya està ubicada a Vilafranca. Pastes la Teresita ven i exporta des del 1870 i comenten que durant les setmanes prèvies a Nadal és quan tenen més feina.

En total, han repartit més de 1.500 kg de galets de Nadal. En Joan Manel Font, gerent de Pastes La Teresita explica que han notat molt la inflació, però que han intentat estrènyer el cinturó i intentar que el preu afecti al mínim al producte final.

Font també posa sobre la taula que el panorama de futur és bo i esperançador gràcies a la valoració de la feina per part de la clientela.

I qui indiscutiblement també té molta feina aquests dies de Nadal és el sector del torró. A Torrons García Sirvent porten tres generacions fent torrons tradicionals i d’alta qualitat. A les portes de les celebracions de Nadal i Sant Esteve, la Montserrat García ens explica que a la botiga de Vilafranca han venut al voltant d’uns 5.000 quilos de torró.

I com que enguany la nit de Nadal cau en diumenge, molta gent ha anat a última hora, ja que l’últim cap de setmana de venda forta hauria d’haver estat l’anterior.

García explica que el torró més comprat és el de Xixona. Tanmateix, han viscut de molt a prop el factor de la sequera, però que en aquest cas els ha beneficiat perquè el gust de l’ametlla s’ha potenciat.

A García Sirvent també venen neules i tenen l’opció de comprar-ne sense gluten.

Pel que fa a les compres de menjar per cap d’any molts restaurants comenten que el volum de feina baixa i fins i tot n’hi ha que estan tancats o no fan menjar per endur. Tot i això, el que està clar, és que la tendència cada cop està canviant més cap al menjar cuinat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: