Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca i Sant Sadurní, entre els municipis on es regularan els habitatges d’ús turístic

La Generalitat regula els habitatges d’ús turístic en 262 municipis de tot Catalunya, 11 dels quals a la Vegueria Penedès

El Govern de la Generalitat ha aprovat un Decret llei per regular els habitatges d’ús turístic mitjançant l’obtenció d’una llicència urbanística prèvia i d’una autorització turística en un total de 262 municipis de tot Calalunya, dels quals 11 són del Penedès.

En concret, a l’Alt Pendès hi figuren Sant Sadurní i Vilafranca; mentre que al Baix Penedès hi son Calafell i el Vendrell. La resta de municipis es divideixen entre el Garraf i l’Anoia. en total, als 11 municipis hi ha 6.367 habitatges d’ús turístics reconeguts.

Es tracta d’indrets que presenten problemes d’accés a un habitatge permanent o que ja tenen més de 5 pisos turístics per cada 100 habitants, o bé que compleixen ambdós requisits. Aquests municipis no podran atorgar llicències d’obertura de pisos turístics fins que adaptin el seu planejament urbanístic al nou Decret llei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: