Divendres, 24 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La DO Cava va tancar el 2019 igualant el rècord històric d’exportacions de l’any anterior

El Consell Regulador de la DO Cava acostuma a fer per primavera una roda de premsa per donar detalls de com ha anat el sector l’any anterior.

Enguany, però, donat el confinament s’ha limitat a publicar a través de la seva web les dades. En el resum s’exposa que fent un balanç de l’exercici el 2019 ha estat de manera general un any positiu, arribant a la segona millor xifra històrica de producció, situant-se en 240 milions el número d’ampolles de cava produïdes, el que suposa un augment del 2% respecte l’any anterior. Las vendes amb destí als mercats exteriors baixen un imperceptible 0,03%, igualant pràcticament les de l’any anterior, que van suposar un rècord històric en exportacions, mantenint en més de 165 milions d’ampolles la xifra de les exportacions. La Denominació d’Origen Cava continua sent la primera d’Espanya en volum d’exportacions, destinant dues terceres parts de la seva producció als mercats exteirors. La popularitat del Cava es dispara a mercats ascendents com Japón amb un increment del 27%, Suècia amb un augment del 30% o Rússia, incrementant eun 29% les exportacions a aquest país i es manetnen lleugerament a la baixa mercats històricament consolidats com Alemanya, Bèlgica o USA. En el mercat interior, segons l’agència Nielsen, es constata en el 2019 l’evolució del consumo de cava en valor, amb un augment del 0,5%, si bé hi ha un lleu descens del volum de vendes, marcant una tendència a l’increment de preus.
D’altra banda la categoria de Cava Ecològic continua experimentant el 2019 un espectacular increment de producció, amb el 31%, mostrant l’interès continuat dels consumidors per les productes d’elaboració ecològica. També destaca l’augment de consum del cava rosat d’un 10€.

El Casal de Vila

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: