Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos demana una valoració ràpida dels danys de la gelada del divendres 27 de març

Unió de Pagesos demana una valoració ràpida dels danys de la gelada del divendres, que també va afectar la vinya de l’Alt Penedès.

Unió de Pagesos demana al Departament d’Agricultura una valoració «ràpida i acurada» dels danys que va ocasionar la gelada de la matinada del divendres 27 de març als conreus d’ametller i vinya, alguns dels quals amb afectacions entre el 90% i el 100%, segons una primera estimació del sindicat.
A l’Alt Penedès, les varietats chardonnay i xarel·lo, en zones baixes, han patit una afectació important. En varietats més tardanes, com macabeu i cabernet, encara és difícil avaluar-ho.

Unió de Pagesos demana que s’indemnitzi «de manera justa la pagesia afectada» i aplicar mesures com l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.

Encara alerta que a l’Alt Camp hi ha hagut danys en camps amb varietats primerenques, mentre que a la zona d’Artés, al Bages, ha resultat afectat el 90% de les varietats de chardonnay, i les de mando, picapoll, merlot i cabernet franc, fins a un 75%.

Pel que fa a l’ametlla, el sindicat calcula que hi haurà una pèrdua de producció del 30% a la comarca de l’Anoia, mentre que en algunes zones de les Garrigues i del Pallars Jussà l’afectació ha estat del 100% del conreu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: