Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vinya del Penedès agraeix les pluges del mes de març, malgrat que són insuficients

El d’enguany ha estat el març mes plujós dels darrers dos anys, amb unes precipitacions que suposen el doble de la mitjana habitual.

A Vilafranca han caigut en tot el mes 71 litres per metre quadrat, a Mediona se n’han recollit gairebé 82, a Font-rubí 93,8, a Sant Martí Sarroca 83,7 o a Sant Sadurní d’Anoia 86,8.
Unes precipitacions que han estat molt ben rebudes.

Però el Penedès viu un estat d’emergència en clau meteorològica. La manca de pluges durant els darrers tres anys ha fet que la vinya es trobi en un estat crític i, de retruc, que les veremes siguin molt més complicades any rere any.
La darrera setmana del mes de març va portar algunes pluges arreu del territori català i també a casa nostra, però aquestes són minses i no permeten una gran millora de la situació.
Des de la cooperativa COVIDES, s’afirma que cal esperar unes setmanes per veure l’afectació que han tingut les precipitacions sobre les vinyes. Així mateix, lamenten el gran dèficit que es porta acumulat.

L’enòleg, Ivà Gallego, assenyala que caldrà que al mes d’abril arribin més pluges, perquè les que han caigut el mes de març són insuficients.

Posant la vista en la pròxima verema d’aquest 2024, es preveu que sigui força justa, tal com ha succeït darrerament. No obstant això, un dels aspectes que més preocupa és l’estat de les vinyes i la mort dels ceps, que pot causar importants problemes a curt i llarg termini.

Pagesos i eleboradors estan pendents dels cel i de l’arribada de més pluges. Ara com ara la previsió dels primers dies de l’abril no és positiva en aquest sentit, però s’espera l’arribada de més aigua a mitjans de mes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: