Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos de l’Alt Penedès demana la protecció de l’espai agrari i del paisatge productiu

Aquesta qüestió és una de les aportacions de la comarca de l’Alt Penedès al XIII Congrés Nacional d’Unió de Pagesos, que tindrà lloc a Falset entre el 7 i el 9 de febrer. Aquesta trobada, amb el lema ‘Fem pinya per una pagesia més forta’ comptarà amb la participació de 132 delegats.

El sindicat també defensa que la transició cap a un model energètic basat en les energies renovables requereix una planificació responsable que eviti la concentració d’infraestructures en un espai limitat, i considera que la implantació d’aquestes s’ha de dur a terme amb el màxim consens i amb respecte pel territori. En aquest sentit, dona suport a un model per al desenvolupament basat en instal·lacions de dimensió més petita, amb la implicació de la gent del territori mitjançant el finançament local i inversions de la ciutadania.

El Congrés d’Unió de Pagesos debatrà a Falset tres ponències: propostes agràries, organització i estatuts, i 132 delegats sindicals d’arreu de Catalunya definiran les línies estratègiques del sindicat per als pròxims anys. A més, renovarà les responsabilitats a la Comissió Permanent Nacional. Des de l’Alt Penedès, proposaran a Josep Esteve com a coordinador territorial de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El sindicat defensa un model d’explotació d’economia familiar agrària que permeti un desenvolupament social, econòmic i territorial sostenible a Catalunya. Però recorda que, per garantir-ho, cal una equiparació de les condicions de vida i de treball de la pagesia amb les de la resta de sectors, ja que la renda agrària a Catalunya ha disminuït en termes constants més d’un 34% entre el 2001 i el 2018.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: