Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença el nou cicle de tertúlies sobre paisatge vitivinícola tractant el celler urbà

Els convidats van poder parlar de les complexitats que troben els cellers que estan dins d’una ciutat.

Aquest dimarts a la tarda, l’Escola d’Enoturisme acollia la primera de les tertúlies que conformaran el nou cicle organitzat conjuntament per part del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPvi) i l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. El primer tema de debat ha estat ‘el celler urbà com a recurs enoturístic’ ja que tal com diu la paisatgista i membre de CEPvi, Soazig Darnay, els cellers urbans són elements clau dins l’enoturisme. Darnay recordava que l’objectiu de CEPvi és remarcar la importància del patrimoni històric i cultural en la definició del paisatge vitivinícola i considerar tot paisatge com a territori.
Aquesta primera tertúlia va comptar amb Anna Alegret, propietària de l’antic celler Jean Mory de Vilafranca; Ton Mata, del celler Recaredo de Sant Sadurní i Raimon Martínez, director general del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges. La introducció a la sessió la va fer la historiadora Montserrat Julià per presentar les conclusions de l’estudi realitzat sobre el celler modernista Ludens al nucli de Grabuac a Font-Rubí.
Els convidats van poder parlar de les complexitats que troben els cellers que estan dins d’una ciutat. És el cas del Centre d’Interpretació de la Malvasia impulsat per la Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges que disposa de 3 hectàrees dedicades a la principal activitat de la Fundació que és la residència i una altra hectàrea amb vinyes de varietat malvasia. Segons explica el director general, Raimon Martinez, una de les principals dificultats amb la que es troben a Sitges és que a la gent els hi costa identificar la ciutat amb terra de vins.
Una de les singularitats del Centre d’Interpretació de la Malvasia és que tots els beneficis que s’obtenen s’inverteixen en els mateixos usuaris.
La regidora d’educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, va ser l’encarregada de donar la benvinguda en la primera sessió del cicle de tertúlies i va destacar l’oportunitat que és per l’Escola d’Enoturisme i per Vilafranca participar en esdeveniments com aquest, no perdent mai de vista, l’objectiu de convertir-se també en un referent en formació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: