Diumenge, 3 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El CEPVI organitza una jornada per parlar sobre el mosaic forestal i el risc d’incendi

El CEPVI organitza una jornada per parlar sobre el mosaic forestal i el risc d’incendi

Aquest 2023 la temàtica central dels diferents debats que s’han organitzat ha estat el mosaic agroforestal, com a eina destacada per ajudar a lluitar contra els incendis forestals.

En el marc del programa del Cicle de Tertúlies 2023 que organitza anualment el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, el proper dimarts 28 de novembre es farà una tertúlia centrada en parlar sobre ‘El mosaic agroforestal i el risc d’incendi’. Serà a 2/4 de 7 de la tarda a l’Escola de Turisme de Catalunya.

La taula rodona està formada per Enric Bartra, investigador de Viticultura i Enologia de l’INCAVI; Ana Morgado, cap de secció de restauració i millora forestal de la Diputació de Barcelona, i Marc Arcarons ramader i coordinador del projecte Ramats de Foc de la Fundació Pau Costa. L’acte serà conduït per la presidenta del CEPvi, Soazig Danay.

La tertúlia vol aportar elements de reflexió sobre la importància que té l’agricultura en la prevenció d’incendis, i deixar clar que tot i estar ben entrats a la tardor, el risc d’incendi forestal continua sent molt alt.

Els diferents debats que s’han fet en aquest cicle han tractat sobre el mosaic agroforestal. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer projectes, propostes, activitats o idees innovadores sobre el tema central i generar un diàleg entre els que treballen o gestionen el paisatge al territori: pagesos, investigadors, gestors culturals i turístics, elaboradors, estudiants, i ambientalistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: