Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha tornat a acollir la gala de lliurament dels permis Vinari

Vilafranca va tornar a ser divendres a la nit l’epicentre del món vinícola català amb la gala de la setena edició dels premis Vinari.

Una gala conduïda per Empar Moliner i Txell Arana, des de l’Auditori de Vilafranca, que es va poder veure en directe pel Canal 33.
Per aquest motiu l’alcalde accidental de Vilafranca, Joan Manel Montfort, es mostrava satisfet.

En general, la Denominació d’Origen Penedès ha estat una de les grans protagonistes de la nit.
El millor vi blanc ha estat per La Romana 2017 de Can Bas Domini Vinícola, el millor rosat a Gramona Mart 2018 i els millors negres joves i de guarda per Black 2018 de Montrubí i La Milana 2014 d’Albet i Noya, respectivament.
El millor vi català de l’any, el Ferrer Bobet 2016, és un vi negre de 12 mesos de criança elaborat amb les varietats de carinyena, garnatxa, sirà i cabernet sauvignon, al Priorat.
D’altra banda, en la categoria d’escumosos, el premi Gran Vinari Escumós ha estat per al cava brut nature Gran Reserva Bertha Cardús 2015, del celler ubicat a Subirats.
Aquest Gran Reserva està elaborat amb cupatge tradicional de xarel·lo, macabeu i parellada.
D’altra banda, el Millor Blanc Jove ha estat per Dardell Blanc Eco del Celler Coma d’en Bonet de la DO Terra Alta. I la DO Empordà s’ha emportat el premi al millor vi dolç, ranci o de postres per SoliSerena Espolla – Garnatxa d’Empordà del Celler Cooperatiu d’Espolla.
Els Vinari d’Or restants, reservats a vins escumosos, se’ls ha emportat la DO Cava. En concret, el Giró Ribot Ab Origine Brut 2017 ha guanyat en la categoria d’Escumosos Joves, el Cava Vallformosa Col·lecció Pinot Noir 2013 ha vençut en els Escumosos Rosats, el Cava Vives Ambrós Reserva Brut 2015 ha triomfat en els Escumosos Reserva, i el Guilera Xarel·la 2012 s’ha endut el màxim reconeixement de la categoria dels Antigues Reserves.
La gala va comptar també amb altres premis especials, com el que va rebre Toni Falgueras, del Celler de Gelida, per la trajectòria professional i va comptar també amb l’actuació de Gerard Quintana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: