Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Per primer cop un Clàssic Penedès és escollit millor escumós dels premis Vinari

El lliurament de premis s’ha fet a l’Auditori de Vilafranca aquest divendres a la nit.

Aquest vuitena edició és la primera de la història dels Vinari en què els Clàssics Penedès s’han imposat en la categoria de vins escumosos. Tres dels cinc premis que s’atorguen a vins amb bombolles se’n van a la DO Penedès. El Gran Vinari Escumós, també guanyador del Vinari d’Or en la categoria de les Antigues Reserves (amb més de 50 mesos de criança) ha estat per a Aymar Reserva Única 2013 de Castell de Pujades, el mateix celler que s’ha emportat l’or al millor escumós rosat, que ha recaigut en el seu Aymar Rosé Extra Brut de l’anyada 2016. El tercer Clàssic Penedès guardonat amb un Vinari d’Or ha estat el Brut 21, 2017 del celler Albet i Noya.
Pel que fa als caves premiats, destaquen el Castell d’Or Orgànic del celler Castell d’Or, guanyador de la categoria d’Escumosos Joves; i el Bertha Cardús 2016 de Cava Bertha, millor puntuat en la categoria dels escumosos Gran Reserva, amb més de 30 mesos de criança.
El millor vi català del 2020 ha estat Finca Butarós 2014, del Celler Mas Llunes de la DO Empordà. Els guanyadors dels Vinari s’han donat a conèixer aquest divendres alvespre a l’Auditori de Vilafranca, que ha acollit l’acte. El concurs ha celebrat la 8a edició en un any excepcional que ha obligat a extremar les mesures de seguretat com a conseqüència de la Covid-19.
S’han presentat a concurs 850 referències de 240 cellers catalans, un 7% menys que l’edició anterior.

Durant l’acte, presentat per l’escriptor Màrius Serra i que ha comptat amb l’actuació de l’humorista Toni Albà imitant Joan Carles de Borbó, s’han donat a conèixer aquests premis, així com els guanyadors de premis especials, com el que reconeix una trajectòria professional en el sector del vi, que ha recaigut a Enric Solergibert de la DO Pla del Bages.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: