Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les demandes de la pagesia arriben a l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Regulador del Cava

Una setantena de tractors i uns dos-cents pagesos s’han concentrat a Vilafranca, i han acabat davant del Consell Regulador de la D.O Cava, on s’han reunit a porta tancada amb el president de l’ens.

Després de fer sentir la serva veu a Sant Sadurní, els pagesos convocats per Unió de Pagesos, JARC i Associació de Viticultors s’han desplaçat fins a Vilafranca per tal d’acostar les seves demandes tant a l’Ajuntament de Vilafranca com al Consell Regulador de la D.O Cava, que té la seva seu a la capital pendesenca.

Al voltant de les dues del migdia han anat arribant els primers tractors a la Rambla de Sant Francesc, i finalment prop d’una setantena de tractors i unes 200 persones s’han anat concentrant sota la pancarta reclamant preus justos per el raïm i defensant el territori.

Des de la Rambla, com estava previst, s’han manifestat fins a la plaça de la vila on han lliurat el comunicat que s’ha redactat per aquest mobilització al tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Joan Manel Montfort, que exerceix aquests dies d’alcalde accidental.

Montfort ha adreçat unes paraules de suport als pagesos de la comarca, tot recordant la importància de la seva feina per tirar endavant un sector econòmic important com és el del vi i el cava; però també per la tasca que duen a terme de preservació del territori.

Montfort estava acompanyat també de dues regidores del grup municipal d’ERC, Montse Espinosa i Gemma Urgell, que també han volgut així mostrar el seu suport a les demandes de la pagesia.

De de l’Ajuntament la manifestació dels pagesos s’ha traslladat per l’avinguda de Tarragona fins a la seu del Consell Regulador de la D.O Cava. Allà representants d’Unió de Pagesos, JARC i Associació de Viticultors s’han reunit amb el president del Consell, Javier Pagés, per tal de fer-li arribar també les seves queixes i demandes.

Mentre tenia lloc aquesta reunió a porta tancada, els concentrats han llançat a la porta del Consell Regulador raïm i ampolles de cava en senyal de protesta pel que consideren és una manca d’accions per part del Consell Regulador que ajudin a posar solució a la problemàtica que fa anys s’arrossega per els preus del raïm.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: