Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès té un bon teixit empresarial, però cal vetllar per la reindustrialització

La comarca és un dels territoris més industrialitzats de Catalunya, però tot i així ha de continuar treballant per projectes de reindustrialització. Un dels principals els de l’antiga Robert Bosch.

L’Alt Penedès és una de les comarques més industrials, per sobre de la mitjana catalana, amb un 29% dels llocs de treball vinculats al sector industrial, segon apunta el vicepresident segon del Consell Comarcal responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica i conseller d’Empreses i Ocupació, Joan Manel Montfort. Per aquest motiu remarca que és important que hi hagi un bon teixit empresarial a la comarca.

En la mateixa línia es pronuncia la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Neus Lloveras.

En relació a la situació de les empreses a la comarca, Montfort recorda que s’ha viscut aquests darrers anys una situació especialment complicada amb el tancament de Robert Bosch.

Des del Consell Comarcal s’ha impulsat una taula específica per a la seva reindustrialització, i s’ha trobat una empresa que està tirant un projecte. Montfort reconeix però que els terminis són més lents del que es voldria

Neus Lloveras comenta que s’ha fet una feina important per resoldre la problemàtica que es va viure amb el tancament d’aquesta empresa, i que tot i que semblava que s’havia trobat una solució, en aquest moment la situació està encallada.

En aquest sentit, des del sindicar Comissions Obreres el secretari general a l’Alt Penedès Garraf, Josep Maria Romero, apunta que no estan satisfets bàsicament per l’allargament dels terminis.

Des del sindicat consideren també que en aquests moments a l’Alt Penedès s’ha aconseguit una reducció significativa de les xifres d’atur, però que tenint present la importància del sector relacionat amb l’automoció calen noves inversions.

Joan Manel Montfort apunta que a l’Alt Penedès el paisatge té un paper importants, i per això s’ha de vetllar especialment per tal que aquestes empreses i els polígons on s’ubiquen siguin respectuosos amb l’entorn i cada cop més sostenibles.

Treballar per millorar la integració dels polígons, avançar en la seva accessibilitat amb transport públic o carrils bici, i fer-los més sostenibles energèticament són alguns dels reptes que es marquen tant des de l’administració, la part empresarial i els sindicats. Al mateix temps fent incidència en la millora de la formació continuada dels treballadors ja en actiu, i apostant per coordinar les necessitats del sector empresarial amb l’oferta formativa a la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: