Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els productors valencians podran utilitzar la DO Cava de Requena

Coincidint amb la campanya de Nadal el Tribunal Suprem no ha admès el recurs del CR de la Denominació d’Origen Cava, encapçalat per cellers catalans, que s’oposaven a aquesta denominació.

El Consell Regulador considera que pot confondre el consumidor perquè Requena és també el nom dels vins que es produeixen a la DO Utiel-Requena. El 2020 es va proposar identificar les diferents àrees de producció de la DO Cava a tot l’Estat. Els elaboradors catalans van acordar ser designats com a Comtats de Barcelona. Als elaboradors valencians el Consell Regulador s’hi va acabar referint com a Zona de Llevant, però van iniciar una lluita als jutjats per reivindicar el cava de Requena. En el transcurs del debat es va renunciar al Cava Penedès, perquè coincidia amb una denominació d’origen ja existent. Ara alguns elaboradors del Penedès han mostrat el seu descontent, considerant que potser van ser massa respectuosos amb la normativa i podrien plantejar novament la reivindicació d’un Cava del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: