Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull la cinquena trobada de laboratoris de la Generalitat

Representants d’onze laboratoris públics de Catalunya s’han reunit aquest divendres al matí a la seu de l’Incavi de Vilafranca per participar en la trobada que organitzen anualment.

El director general de l’Incavi, Salvador Puig, ha estat l’encarregat de donar-los la benvinguda i explicar-los els objectius i funcionament del laboratori de Vilafranca. Comentava que estaven satisfets de poder acollir aquesta trobada, que per primer cop es fa al Penedès, i que serveix per posar en comú la feina que es fa en els laboratoris per organitzar-se i treballar de la millor manera per assolir l’acreditació de l’Entitat Nacional d’Acreditació, ENAC. Salvador Puig

A la trobada hi havia representants de laboratoris fisico-químics i microbiològics de l’Agència de Residus , l’Agència de Salut Pública, l’Agroalimentari, Agència Catalana de l’Aigua, Policia Científica dels Mossos d’Esquadra, Sanitat Animal, Sanitat Vegetal, els laboratoris d’anàlisi sensorial del panell de tast d’olis verges d’oliva i el panell de tast oficial de vins; a banda del mateix Incavi.

L’objectiu és establir àmbits conjunts de treball pel compliment de la norma ISO 17025, buscant col·laboracions entre els laboratoris. Jaume Almacellas, cap del laboratori d’Agricultura i Salut Vegetal de Catalunya, destacava aquesta voluntat de posar en comú experiències.

La jornada permetia que els representants dels onze diferents laboratoris de la Generalitat exposessin les seves maneres de treballar i les solucions a les diferents dificultats que troben en el dia a dia per continuar sota l’acreditació de l’Entitat Nacional d’Acreditació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: