Diumenge, 27 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009 s’enduu el Gran Vinari Escumós

L’Auditori de Vilafranca va acollir divendres l’acte de lliurament dels sisens Premis Vinari, el concurs que té per objectiu donar a conèixer els millors vins de Catalunya de l’any.

Es va comptar amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i la consellera d’agricultura, Teresa Jordà. Els guanyadors es van fer públics en un acte que es va poder seguir en directe a través del Canal 33. Els vins competien en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d’Or,  tres de Plata i cinc de Bronze. La sisena edició dels Premis Vinari enguany ha  aconseguit la participació rècord de 902 referències de 250 cellers, tots ells emparats per una DO  catalana.

Des del primer any la gala de lliurament de premis se celebra a l’Auditori de Vilafranca amb una aposta de l’ajuntament per la capitalitat del vi.

El Gran Vinari d’Or 2018, que distingeix el millor vi català, va ser per Cérvoles Blanc 2016 del  Cérvoles Celler. Un vi de Costers del Segre, blanc amb criança, cupatge de macabeu i chardonnay, del qual  s’elaboren unes 6.800 ampolles.

Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009 es va endur el guardó al millor vi  escumós de l’any, el Gran Vinari Escumós.

El premi a la Trajectòria Professional en el món del vi va ser per el sadurninenc Antoni  Mata Casanovas, pertanyent, juntament amb el seu germà Josep, a la segona generació del  celler Recaredo, de qui  es va  recordar especialment la seva dedicació a l’elaboració de cava durant

més de 60 anys.

Per la seva banda, el Millor Blanc Jove va ser també per un vi del Penedès, el Can Bas Xarel·lo 2017. I també va destacar el Penedès per endur-se el premi al Millor Rosat pel Posidonia 2017 de Sumarroca.

Empar Moliner i Txe Arana van ser les encarregades conduir l’acte i les bombolles de Pep Bou també van ser protagonistes.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: