Dimarts, 28 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Denominació d’Origen Cava posa en marxa el sistema de verificació de la verema del cava

Aquest any la verema ha començat amb normalitat, el dia 8 d’agost, tot i que ha estat una mica més tard de l’habitual a causa dels factors climatològics.

Els serveis tècnics de la DO Cava, com cada any, disposen de verificadors de verema per realitzar els controls d’entrada de raïm al celler.

A finals d’agost ja s’havien recollit uns 20 milions de quilos de raïm amb aptitud cava amb una mitjana de grau alcohòlic probable de 10,5%  dels aproximadament 300 milions de quilos que s’esperen recollir fins a principis d’octubre. Aquesta verema s’ha iniciat de forma generalitzada per la varietat Macabeu i fa uns dies es va iniciar la de les varietats Chardonnay i Pinot Noir. Durant les pròximes setmanes es veremaran la resta de varietats fins a aproximadament principis d’octubre.

L’estudi de maduració portat a terme pels serveis tècnics de la DO Cava des del mes de juliol mostra que les diferents varietats evolucionen adequadament. Cal destacar l’esforç dels viticultors al llarg del cicle vegetatiu i, especialment, durant aquestes últimes setmanes en les quals les condicions climatològiques han estat complexes.

El director dels Serveis Tècnics de la DO Cava, Luis Marco, ha destacat  que aquest any s’espera una verema més abundant que l’anterior amb graduacions moderades i bons nivells d’acidesa dels vins base.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: