Divendres, 5 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alta participació ha marcat les primeres hores de les eleccions al Consell Regulador del Cava

A les 11 del matí s’obrien les meses de votació per participar a les eleccions al Consell Regulador del Cava després de cinc anys de la darrera convocatòria.

Un total de 6.368 viticultors estan cridats a votar durant la jornada, que acabarà a les sis de la tarda. Aquest matí, al Centre Àgora de Vilafranca, hi havia una llarga cua de persones que havien de votar en les dues meses habilitades.

Aquestes eleccions són crucials per al futur del sector i diferents perquè per primera vegada es vota en 3 dels 4 censos, en els quals a banda de les candidatures catalanes que presenten Viticultors del Cava i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya juntament amb l’Associació Vinícola Catalana, hi ha candidatures de Requena i Extremadura.

Pel Cens B, amb més de 2.900 viticultors cridats a votar, el candidat de Viticultors del Cava Joan Pascual destacava que s’han vist obligats a incórrer a les eleccions en presentar-se les altres candidatures.

L’alta participació ha marcat almenys les primeres hores de la jornada. També des de Viticultors del Cava, el candidat suplent Santiago Vallès, expressava la seva satisfacció per la resposta dels viticultors.

Els candidats remarcaven, d’altra banda, que han enviat interventors i apoderats a tots els punts de votació, igual que han fet també les altres candidatures.

Les dues patronals, Institut del Cava i PIMECAVA, han arribat a un acord i no caldrà votar en el cens dels elaboradors, per tant en les eleccions es disputen els vocals dels Censos A, B i C.
Aquests tres censos representen el sector productor de raïm i de vi base i obtindran una representació de 6 vocals, que juntament amb els 6 vocals dels cellers elaboradors sumen els 12 vocals del Consell de la DOP Cava.
Els 6.368 viticultors cridats a votar reparteixen entre 13 taules, 5 de les quals estan al Penedès: 2 al Centre Àgora de Vilafranca, a Sant Sadurní, a Sant Martí Sarroca i a l’Arboç.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: