Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La jornada electoral s’ha desenvolupat sense incidències destacables a Vilafranca

A la capital de l’Alt Penedès hi havia operatius 14 centres electorals i un total de 44 meses amb 132 persones entre presidents i vocals.

Un total de 28.235 vilafranquines i vilafranquins estaven cridats a les urnes aquest diumenge 23 de juliol per escollir els representants de la circumscripció de Barcelona al Congrés de Diputats i al Senat. A la capital de l’Alt Penedès hi havia operatius 14 centres electorals i un total de 44 meses amb 132 persones entre presidents i vocals.

A la mesa situada a la l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Casa de la Vila, la Paula, l’Alejandra i la Sonia, ens explicaven a primera hora que esperaven poder complir amb la seva funció. La Paula i la Sonia estaven en una mesa per primer cop i l’Alejandra ja hi havia estat una vegada però no com a presidenta.

Argemí Curto, coordinador dels processos electorals a Vilafranca, comentava que no hi havia incidències destacables i que totes les meses s’havien pogut constituir, un aspecte que preocupava en celebrar-se la jornada en ple estiu.

A causa de la calor, la novetat de la jornada era el canvi d’ubicació de les sis meses que abans es trobaven al Gimnàs Mestre Recasens. Les meses van ser ubicades a l’Enològica per garantir una bona ventilació i unes temperatures confortables. D’aquesta manera, en aquest centre electoral hi havia 10 meses en funcionament.

Emma Soler era primera vocal d’una de les meses i explicava que hi havia força moviment a primera hora.

Precisament, en aquest mateix punt, alguns electors es mostraven confusos pel canvi de localització. Jaume Escofet també estava com a vocal a l’Enològica.

En ser les eleccions en ple juliol i convocades pràcticament «per sorpresa», Correus ha tingut un paper molt destacat en aquesta jornada electoral. Tant durant les setmanes prèvies al diumenge de les eleccions com durant el mateix dia. Pepi Pulido, treballadora de Correus.

Els col·legis van estar oberts fins les vuit del vespre, quan es va iniciar el recompte de vots.

Pel que fa a la participació, a Vilafranca han exercit el seu dret a vot un 65,56% dels electors, 7 punts per sota respecte a els darrers comicis del 2019. Aquest percentatge representa un total de 18.513 vots.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: