Dimarts, 25 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Viticultors del Cava fa una crida a la participació a les eleccions al CR Cava

Aquesta candidatura, de tradició unitària, ja es va presentar fa cinc anys, però, en ser l’única, no hi va haver eleccions.

Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès es presenten en coalició com a Viticultors del Cava al Cens B de les eleccions al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida del Cava. Les eleccions se celebren el 26 de juliol. A aquests cens, que és el dels titulars d’explotacions vitícoles que no són socis de cooperatives o societats de transformació, li corresponen 3 vocals i són cridats a votar un total de 2.944 viticultors.

Aquesta candidatura, de tradició unitària, ja es va presentar fa cinc anys, però, en ser l’única, no hi va haver eleccions. Enguany, es presenten dues candidatures més: Coop Cava Requena, a València, i APAG Extremadura ASAJA. La candidatura Viticultors del Cava aglutina diferents sensibilitats però amb objectius comuns: la protecció de la Denominació d’Origen com a òrgan regulador del sector i fer de paraigües dels interessos dels viticultors. En aquesta línia, defensen treballar per pagar millor el raïm i dotar de valor afegit el producte, com explica el candidat representant de la JARC Jaume Domènech.

Joan Pascual, candidat representant de l’Associació de Viticultors del Penedès, destaca que s’ha treballat molt al Consell Regulador del Cava i que aquesta feina està donant resultats que no es poden perdre.

Per això demana el vot als viticultors per al Cens B i fa una crida a la participació a tot el sector productor en tots els censos d’aquestes eleccions.

Per la seva part, Toni Borràs, candidat representant de la Unió de Pagesos, explica que la proliferació de candidatures pot tenir a veure a que el sector ha prosperat en els darrers anys.

La candidatura es completa amb els suplents Isabel Vidal, Santiago Vallès i Miquel Sendra.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari

Penedès Televisió

11:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu, dissabte
11:30
El reportatge
Festival EVA 2019
11:45
Vilafranca opina
Festival EVA 2019

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: