Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Viticultors del Cava fa una crida a la participació a les eleccions al CR Cava

Aquesta candidatura, de tradició unitària, ja es va presentar fa cinc anys, però, en ser l’única, no hi va haver eleccions.

Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Associació de Viticultors del Penedès es presenten en coalició com a Viticultors del Cava al Cens B de les eleccions al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida del Cava. Les eleccions se celebren el 26 de juliol. A aquests cens, que és el dels titulars d’explotacions vitícoles que no són socis de cooperatives o societats de transformació, li corresponen 3 vocals i són cridats a votar un total de 2.944 viticultors.

Aquesta candidatura, de tradició unitària, ja es va presentar fa cinc anys, però, en ser l’única, no hi va haver eleccions. Enguany, es presenten dues candidatures més: Coop Cava Requena, a València, i APAG Extremadura ASAJA. La candidatura Viticultors del Cava aglutina diferents sensibilitats però amb objectius comuns: la protecció de la Denominació d’Origen com a òrgan regulador del sector i fer de paraigües dels interessos dels viticultors. En aquesta línia, defensen treballar per pagar millor el raïm i dotar de valor afegit el producte, com explica el candidat representant de la JARC Jaume Domènech.

Joan Pascual, candidat representant de l’Associació de Viticultors del Penedès, destaca que s’ha treballat molt al Consell Regulador del Cava i que aquesta feina està donant resultats que no es poden perdre.

Per això demana el vot als viticultors per al Cens B i fa una crida a la participació a tot el sector productor en tots els censos d’aquestes eleccions.

Per la seva part, Toni Borràs, candidat representant de la Unió de Pagesos, explica que la proliferació de candidatures pot tenir a veure a que el sector ha prosperat en els darrers anys.

La candidatura es completa amb els suplents Isabel Vidal, Santiago Vallès i Miquel Sendra.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: