Dilluns, 10 de desembre de 2018
Ràdio Vilafranca
La DO Penedès aposta per la mobilitat elèctrica, adquirint un cotxe elèctric per desplaçar-se

La DO Penedès aposta per la mobilitat elèctrica, adquirint un cotxe elèctric per desplaçar-se

A partir d’ara, els desplaçaments dels tècnics encarregats de realitzar els controls de qualitat als cellers de la DO Penedès seran 100% sostenibles.

L’organització ha adquirit un vehicle elèctric amb l’objectiu d’impulsar la mobilitat elèctrica dins del territori penedesenc. Aquesta iniciativa forma part de les noves línies estratègiques que la DO Penedès va presentar fa unes setmanes, basades en l’aposta pels orígens vitivinícoles del Penedès i la potenciació del seu patrimoni paisatgístic i històric. Un llegat que cal protegir, també amb la mobilitat. Amb aquesta mesura, la DO Penedès es posiciona com la primera denominació d’origen en apostar per l’ecologia i la sostenibilitat, així com la mobilitat elèctrica.
El nou cotxe 100% elèctric de la DO Penedès se suma als projectes de mobilitat sostenible ja iniciat per alguns cellers que formen part de la denominació d’origen. Una aposta per mitjans de transports que promouen les energies netes, i ajuden a preservar l’entorn i el paisatge de la zona. Això es tradueix en evitar que la vinya estigui exposada a gasos contaminants que poden afectar al vi.
No és la primera vegada que la DO Penedès realitza accions de protecció del medi ambient. En la dècada dels anys 90, l’entitat va treballar activament en l’impuls de l’agricultura ecològica. Avui en dia, aquest tipus d’agricultura és molt present en la vinya del Penedès, on segons dades del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, representa el 21% de les hectàrees d’aquest conreu al Penedès i productes com els Clàssic Penedès ja són 100% ecològics.

Enquesta

El creixement de l'extrema dreta és degut sobretot a…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari

Penedès Televisió

20:30
Els esports
Hoquei: Patí Vilafranca - Arenys
21:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
21:30
Esports 21
Tertúlia sobre l'actualitat esportiva local i comarcal

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: