Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Taula de la Mobilitat posa sobre la taula la necessitat de millorar transport públic

En la trobada, des de la Generalitat s’ha explicat els descomptes que s’aplicaran a la c-32 i els estudis que s’estan fent per millorar la mobilitat per carretera de Vilafranca cap a Barcelona.

Aquest dimarts al matí s’ha reunit al Centre Àgora de Vilafranca la taula de Mobilitat del Penedès, amb presidència del secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Marc Sanglas, i el delegat del govern a la Vegueria David Alquézar.

En la trobada hi han participat alcaldes i regidors de l’Alt Penedès, Baix Penedès, i Garraf, així come representants dels Consell Comarcals de les quatre comarques per escoltar les propostes que fa el Govern, però també fer arribar les problemàtiques que té el territori en relació a la mobilitat i el transport públic.

Així, després que des del Govern el secretari de Mobilitat i Infraestructures Marc Sanglas expliqués que a partir de 2024 s’aplicaran descomptes de fins a un 75% en la C-32 per els usuaris recurrents entre les barreres del Vendrell i Sitges; també s’ha posat sobre la taula la necessitat d’avançar en la millora del transport per carretera des de Vilafranca cap a Barcelona i que les revisions i estudis que s’estan fent actualment aportin solucions a les deficiències actuals del servei. En aquest sentit, el director general de Transport i Mobilitat, Oriol Martori, ha apuntat que s’estan mantenint els reforços aplicats des del setembre, i que en el primer trimestre de 2024 esperen tenir els resultats de les inspeccions i anàlisi que estan fent actualment.

Entre els participants a la trobada hi havia el regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea. Des del seu punt de vista són reunions que serveixen per poder tenir informació de primera mà del que planifica i treballa la Generalitat, però també per fer arribar les demandes i necessitats. En el cas de Vilafranca millorar la connexió amb transport públic en general cap a Barcelona com cap a Tarragona.

Una demanda que es va posar sobre la taula va ser també que aquesta Taula de Mobilitat del Penedès es reuneixi dos cops l’any, i no només com fa fins ara.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: