Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El vi Turó de les Abelles 2013 de Finca Viladellops triomfa als Premis Vinari 2017

Per fi un vi del Penedès ha estat escollit el millor de Catalunya en els premis Vinari, que des de la seva constitució ara fa cinc anys s’han lliurat sempre en una gala celebrada a l’Auditori.

I ha estat un vi negre, Turó de les Abelles 2013 de la Finca Viladellops, que ha estat guanyador del Gran Vinari d’Or de la cinquena edició dels premis. A l’Auditori de Vilafranca del Penedès es van congregar divendres al vespre més de 400 persones per celebrar la gran nit dels vins catalans, en una gala presentada per Empar Moliner i Txe Arana i que va ser emesa en directe pel canal 33. Es van premiar els vins que 70 tastadors van tastar a cegues i van considerar que són els millors dels prop de 900 presentats a concurs enguany. El Gran Vinari d’Or va ser lliurat per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i la consellera d’agricultura, Meritxell Serret. En acabar la gala l’alcalde destacava l’aposta que va fer l’ajuntament des del primer moment per acollir el lliurament dels premis a Vilafranca. Marcelo Desvalls, de Finca Viladellops, explicava les característiques del seu vi guanyador. La directora tècnica dels Premis Vinari, Eva Vicens, destaca l’excepcionalitat que un mateix vi hagi guanyat tres premis. El lliurament de premis va començar amb el Vinari d’Or al Millor Rosat, per Coca i Fitó Rosa 2015 i el Millor Escumós Rosat, per  Carles Andreu Rosat Trepat Reserva Barrica 2013.  El premi a la Millor Etiqueta de Vi va ser per Floresta 3B8, de Pere Guardiola. El Millor Blanc Jove va ser per Bancal del Bosc 2016 de Vinyes Domènech i el Millor Blanc amb Criança per Joan Giné Blanc 2015 de Buil & Giné. El Vinari d’Or 2017 al Millor Escumós Jove va ser per Pere Olivella Galimany Brut 2015 i  el  Millor Escumós Reserva per  Vendrell Olivella Brut Nature Original 2013. El Millor Escumós Gran Reserva va ser per Vilarnau Gran Reserva Vintage 2011 i el  Millor Escumós d’Antigues Reserves per Maria Rigol Ordi Gran Reserva Brut Nature 2011. A més del Gran Vinari d’Or, el Turó de les Abelles 2013 de Finca Viladellops també va rebre els premis de Millor Vi Ecològic i Millor Negre de Guarda. Un altre dels premis grans a l’Escumós de l’any va ser per Maria Rigol Ordi Gran Reserva Brut Nature 2011. Entre els negres també van ser guardonats amb el Vinari d’Or al Millor Negre Jove Los Ceps de la Via Verda 2016, Les Vinyes del Convent i el Millor Negre de Criança per Com Gat i Gos 2014, dels Cellers Baronia del Montsant. El Millor Vi Dolç va ser per Perelada Garnatxa de l’Empordà 12 anys. Durant la gala va pujar a l’escenari en Jordi Bort, de Riedel, que va ensenyar als assistents com es decanta un vi, i va explicar que no tots cal decantar-los. Un dels guardons més especials de la nit és el que s’entrega a la trajectòria professional en el món del vi, que enguany va guardonar la sommelier Rosa Vila i Barnils, que s’acaba de jubilar.  I a la gala també es va explicar una curiositat, que per desfer el morrió metàl·lic dels vins escumosos s’han de fer sempre 6 voltes. Ho va poder comprovar la consellera d’Agricultura Meritxell Serret. Un dels moments més divertits de la nit va ser l’actuació de David Moreno, que va interpretar cançons versionades de grups catalans, amb lletres en referència al món del vi.  Al final de l’acte, i de la foto de família dels guanyadors, tots els assistents van poder tastar els vins protagonistes de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: