Dimecres, 23 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ERO que ha plantejat Codorniu afectaria 45 treballadors de la planta de Sant Sadurní

La primera reunió entre els sindicats i l’empresa per tal de negociar l’ERO que es plantejava la setmana passada s’ha fet aquest dimarts.

Una trobada que ha servit per tal que l’empresa presentés la documentació que ha de justificar la causalitat de l’Expedient de Regulació d’Ocupació i concretar les mesures que es volen aplicar en els diferents centres de producció de Codorniu. Un documentació que ara els sindicats hauran d’estudiar i valorar de cara a seguir amb les reunions que s’han previst de manera ordinària els dimarts.
Així, i segons ha explicat el portaveu de la Comissió Negociadora, Antoni Cruces, la proposta que fa l’empresa afecta a 93 treballadors. El centre on hi hauria més acomiadaments seria com es preveia el de Sant Sadurní, amb 45 dels 209 treballadors afectats. A Esplugues l’ERO afectaria 20 dels 125 treballadors. La proposta de l’empresa passa també per tancar el centre de Nuviana, a Osca, acomiadant els 14 treballadors i traslladant la producció a Raimat Lleida, on tot i això l’ERO afectaria 7 dels 56 treballadors. Finalment a Riudebadella, a Poblet, 7 dels 9 treballadors també estarien inclosos en la proposta d’acomiadament que ha presentat l’empresa en l’ERO.
Des del sindicats però, es vol negociar per mirar de minimitzar aquesta proposta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: