Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Codorníu afirma que pagarà el raïm entre un 32 i un 40% més car

Codorníu afirma que pagarà el raïm entre un 32 i un 40% més car

Codorníu anuncia que pagarà el raïm entre un 32% i un 40% més car «per donar suport als viticultors en una verema molt afectada per la sequera»

Codorníu ha anunciat als viticultors del Penedès, amb els quals té acords plurianuals, que comprarà el raïm entre un 32% i un 40% més car, davant la previsió d’una verema complicada per la greu sequera que afecta la zona. Concretament, aquest “plus de sequera” excepcional serà del +36,8% en el cas del raïm ecològic de guarda (passarà de 0,44 € el kg a 0,60€); del +32,5% en el raïm ecològic guarda superior (passarà de 0,51€ el kg a 0,67€); i del 40% en el raïm ecològic de guarda superior Selecció Especial, que es pagarà a 1€ el kg.

Per al celler, es tracta d’un «esforç molt important per respondre a una situació excepcional que afecta de ple als elaboradors i als viticultors i que posa en risc la seva sostenibilitat». La iniciativa, destaquen des de Codorníu en un comunicat, es fa a costa «d’altres eficiències internes, ja que els preus al consumidor no pujaran en la mateixa mesura en els pròxims anys».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: